logo

Каталог програма сталног стручног усавршавања
наставника, васпитача и стручних сарадника
за школску 2014/2015. и 2015/2016.

Каталог

Претрага

Стандарди
компетенција
наставника

Стандарди
компетенција
директора

Приоритет

Упитник за
самопроцену
компетенција
наставника

835 Интерактивна школа Компетенцијa: K2
Приоритети:
ИнституцијаОШ "Чех Карољ“, Ђуре Ђаковића 173, Ада
Особа за контактПетер Геблеш, 024/852-831
АуториПетер Геблеш; Едит Геблеш Чернаи
РеализаториПетер Геблеш; Едит Геблеш Чернаи
Општи циљевиГлавни циљ програма је трансфер, пренос интензивног учења и пракса стеченог знања у области информатике ради припреме и извођења ефикасних и интересантних интерактивних часова.
Специфични циљевиОсновно знање о рачунарима и руковање са њима. Упознавање са помоћним наставним средствима која се могу наћи на интернету. Комплетна обрада коришћења интерактивне школске табле Мимио и његовог софтвера Прављење интернет дневника (блога), видео монтажа и коришћење YouTube канала. Креирање Power Point презентације на основу уџбеника који се користе у Србији. Коришћење паметних телефона у педагогији.
Теме програмаОснове руковања рачунаром. Прављење блога који би полазници након завршетка обуке у својој школи могли даље да уређују и преправљају. Креирање презентације на основу уџбеника помоћу Power Point програма. Коришћење паметног телефона у извођењу наставе. Увежбавање монтаже интерактивне табле Мимио и упознавање са основним и специфичним функцијама софтверског пакета Мимио.
Циљна групаНаставник разредне наставе, наставник предметне наставе основна школа, наставник предметне наставе гимназија, наставник општеобразовних предмета средња стручна школа, наставник стручних предмета средња стручна школа.
Број учесника20
Трајањедва дана (16 бодова)
ЕлектронскиНе
Цена 
© 2014 Завод за унапређивање образовања и васпитања
Центар за професионални развој запослених у образовању
Додатне информације могу се добити на телефоне: 011 /206 80 32, 011 /206 80 33, 011 /206 80 35 и 011 /206 80 61